PREOKRET NA WEMBLEYU

United u produžetku uzeo Kup i uveo Bilića u Europu

21.05.2016 u 21:22

Bionic
Reading

Manchester United je nakon produžetka i preokreta s igračem manje svladao Crystal Palace u finalu FA kupa i time svojim navijačima donio trofej, a West Hamovim osigurao izlazak na europsku scenu

Crystal Palace i dalje čeka svoj prvi veliki engleski trofej... U finalu istog kupa 1990. nakon dva dvoboja na Wembleyu preokretom ih je pred rajem zaustavio United, a ista momčad probudila ih je iz sna i ove subote.

Palace je odlično odlijevao Unitedovim napadaim u prvom poluvremenu i činilo se da će na krilima sjajne navijačke podrške podići povijesni trofej. Jako blizu tome došli su u 78. minuti kada je Ward proparao bliže rašlje De Geovog gola. No, već tri minute kasnije United je uzvratio.


Fellaini je pronašao strijelca Matu i dvoboj je otišao u produžetke. Krajem prvih 15 minuta isključen je Smalling i Palace je imao igrača više za završnicu, no u posljednjoj dionici Lingard je pogodio u 110. minuti i donio Louisu van Gaalu prvi trofej u njegovoj vjerojatno zadnjoj utakmici na kormilu Uniteda.

Ova pobjeda od iznimne je koristi i Slavenu Biliću, jer je West Hamov europski plasman ovisio o njezinom ishodu. Da je Palace zadržao prednost po prvi bi se puta plasirali u Europu, ovako će Englesku iduće godine zastupati Leicester, Arsenal, Tottenham i Manchester City u Ligi prvaka, te Manchester United, Southampton i West ham u Europskoj ligi.