SPAŠAVANJE INSTITUCIJE

Kakva koalicija: Atletico kupuje slavni francuski klub

20.05.2016 u 22:05

Bionic
Reading

Atletico Madrid je momčad koja često ostaje bez najboljih igrača, ali uvijek se dočeka na noge. To će im u budućnosti biti i lakše ako si suvlasničkim ugovorom stvore i respektabilnu 'koloniju' u Francuskoj

Španjolska Marca donosi vijet po kojoj je Atletico spreman kupiti paket dionica francuskog lensa. Dugo su bili namanji grad koji je ugostio Ligu prvaka, a diče se i činjenicom da je kapacitet njihovog stadiona (41 tisuća ljudi) veći od ukupnog broja stanovnika Lensa. Hrvati taj stadion pamte po otvaranju SP-a 1998. kada se protiv jamajke krenulo prema bronci.

Sezonu je Lens završio kao šesti u drugoj francuskoj ligi, ali niti na jednoj utakmici nije bilo manje od 20 tisuća ljudi. Iako nisu među elitom sedmi su najgledaniji klub u držai i unatoč financijskim dubiozama još su uvijek - velik klub.


Shvaćaju to i investitori koji barataju Atleticovim novcem i navodno su započeli pregovore o preuzimanju 35 posto vlasničkog udjela. Cijena nije poznata, no nije teško zamisliti obostrani interes. Atletico će injekcijom novca klubu dati zamah prema prvoj ligi, a među prinovama će zasigurno biti i Simeoneovi igrači iz drugog plana na kojima je da se izbore za elitu.

Ovako je u Lensu nekada i na drugoj ligi... Klub koji može biti sjajna investicija