PREVAROM DO MRŠAVOG BODA

Liverpool ne može ni protiv Birminghama

09.11.2009 u 23:04

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 12. kola engleskog Premiershipa Liverpool je na svom Anfieldu remizirao s Birminghamom i tako dodatno upropastio svoje ionako tanašne šanse za osvajanje naslova državnog prvaka

Birmingham je u Liverpool doputovao s reputacijom snažne obrambene momčadi, no već u 13. minuti Francuz N'Gog precizinim je volejom u delirij bacio prepune tribine. Ipak, da trener Benitez ne bi imao miran dan, pobrinuo se njegov prezimenjak Christian koji je glavom zabio za 1:1.

Dapače, plava momčad iz drugog najvećeg engleskog grada iskoristila je dugačku nadoknadu prvog vremena i prekrasnim dalekometnim udarcem na odmor otišla s prednošću.

Za 'redse' ne može igrati Fernando Torres, ali 45 minuta je odigrao kapetan Gerrard. On je u uvodu drugog dijela glavom pogodio stativu, a konačnih 2:2 postavio je U 70. minuti s bijele točke.

Da je sudac bio pažljiviji, to se ne bi dogodilo i Liverpool bi ostao i bez utješnog boda. N'Gog je naime prošao dvojicu, ušao u kazneni prostor, gurnuo loptu ispod braniča i skočio kao da ga je struja pogodila. Kontakta nije bilo, čista simulacija. Ostaje vidjeti hoće li i njega dočekati oštar pristup medija kojem smo svjedočili kada je sličnu stvar napravio Eduardo da Silva.

Liverpool je sedmi sa 19 bodova, 11 manje od vodećeg Chelseaja, dok je Birmingham 15. sa 12 bodova na kontu.