PRVACI U ŠOPINGU

Claudio Ranieri odlučio tko će biti prvo veliko pojačanje Leicestera, ali...

04.05.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Najveće zasluge za povijesni naslov Leicester Citya naravno idu talijanskom treneru Claudiju Ranieriju. Predivna nogometna bajka je završila na sretan način, ali Leicester si ne smije dopustiti da se osramoti u sljedećoj sezoni. Osim što imaju šansu braniti titulu Premiershipa, što je sada već svima suludo da će se dogoditi, igrati će i u Ligi prvaka.

Ne zaboravimo da su ovu sezonu uspjeli izdržati sa standardnom jedanaestoricom koji su odigrali na savršenoj razini. Problem je što će, kao i u svakoj ekipi doći do ozljeda, a onda su pojačanja najvažnija. Trenutačno nemaju na najvažnijim pozicijama igrače koji bi mogli pristojno zamijeniti Vardya, Mahreza, Kantea, Schmeiela i ostale. S obzirom da su 'Lisice' ove godine zaradile ogromnu svotu, imat će materijala za iskoristiti na odlična pojačanja.

Naime, prvi na listi je 26-godišnji Ukrajinac Andrej Jarmolenko. Najbolji krilni napadač Ukrajine je već bio tema direktora Leicestera i Dinama Kijeva za dolazak. S obzirom da u Kijevu ima ugovor do 2020. godine, dostupan će biti novom engleskom prvaku za 25 do 30 milijuna eura.

Naravno, Ranieri nije prvi koji je zainteresiran za ovakvog talenta, a uz to i relativno mladog igrača. Navodno, Liverpool je već ozbiljno zagrijan za njega te Leicester želi požuriti sa kupovinom i dovesti ga već prije Europskog prvenstva.