NAHVALIO I RAKITIĆA

Mijatovićeve riječi dirnut će Luku Modrića: Postao je vođa Reala!

02.05.2016 u 11:41

Bionic
Reading

Predrag Mijatović, nekada sjajni nogometaš, nakon igračke karijere ostao je živjeti u Madridu. U tom gradu uživa status zvijezde jer navijači ne zaboravljaju to da je ovaj crnogorski golgeter zabio pobjednički gol u finalu Lige prvaka protiv Juventusa 1998. Za tportal.hr osvrnuo se posebno na sjajne igre našeg Luke Modrića u dresu 'kraljevskog kluba'…

'Luka je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača Reala te daleko najbolji igrač na toj poziciji na svijetu! Naglašavam kako je najbolji na svijetu jer ipak se najbolji nogomet igra u Europi. Pratim sve utakmice Reala i odgovorno kažem da danas igra Reala jako ovisi o Luki Modriću, a on se od dolaska u klub vrlo brzo adaptirao i igra nevjerojatno dobro', u jednom dahu kazao je 47-godišnji Mijatović dodavši:

'Luka je postao vođa Reala i jako mi je drago zbog toga jer osim što je fantastičan igrač, dobar je i pristojan dečko. Iz osobnog iskustva znam kako nije lako trijumfirati u Realu jer morate zadovoljiti navijače, trenere, suigrače i medije. Luku ovdje u Madridu svi cijene. Ipak je, kada govorimo o igračima s prostora bivše Jugoslavije, uspio u tako velikom klubu, što nije nimalo lako', sipao je komplimente na Modrićev račun Mijatović.

OSOBNI KARTON

Predrag Mijatović
Datum rođenja: 19. 1. 1969.
Mjesto rođenja: Podgorica (Crna Gora)
Visina: 178 cm
Pozicija: napadač
Klubovi (nastup/gol):

1987–1989 Budućnost Titograd 72 (10)
1989–1993 Partizan 104 (45)
1993–1996 Valencija 104 (56)
1996–1999 Real Madrid 90 (29)
1999–2002 Fiorentina 42 (4)
2002–2004 Levante 21 (3)
Reprezentacija:
1989–2003 Jugoslavija (Srbija i Crna Gora) 73 (26)
Klupske funkcije:
2006–2009 Real Madrid (sportski direktor)
*izvor Wikipedia

S obzirom na to da je Mijatović bio sjajan nogometaš, zanimalo nas je kako vidi igre hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića u dresu Barcelone?

'Prošle sezone odigrao je odlično i bio je jedan od ključnih igrača Barce koja je osvojila sve što se može, uključujući Ligu prvaka, uz Rakitićev gol u finalu. Ove sezone Barca igra izuzetno dobro iako je u zadnjih mjesec dana malo popustila, ali svejedno mislim da će biti prvak Primere. Rakitić jako puno znači Barci iako treba biti iskren i reći da nema težinu kao recimo Modrić u Realu. U tako moćnoj momčadi prepunoj zvijezda kao što je Barca nije lako trijumfirati i zbog toga treba odati priznanje Rakitiću.'

Za kraj nas je zanimalo, s obzirom na formu hrvatskih nogometaša kao što su Modrić, Rakitić, Mandžukić, Brozović, Perišić i drugi, gdje vidi reprezentaciju Hrvatske na EP-u koje se u lipnju igra u Francuskoj?

'Kao prvo, čestitam Hrvatskoj na plasmanu na Euro. Hrvatska je jedina reprezentacija iz regije koja u kontinuitetu igra na velikim natjecanjima, što je sjajno za afirmaciju hrvatskih nogometaša, od kojih većina igra u velikim europskim klubovima. Mislim da Hrvatska na Euru u Francuskoj ima ambicije i talenta ponoviti onu sjajnu generaciju iz Francuske '98., treću na svijetu. Međutim, mora biti jako oprezna jer, kako se kaže, danas svatko igra nogomet, a grupa u kojoj se nalazi Hrvatska je vrlo komplicirana. Španjolska je aktualni prvak Europe, Turska uvijek može iznenaditi, a ni Češka se ne smije podcijeniti. Po meni će dalje iz grupe Španjolska i Hrvatska, a ako igrači budu vjerovali u sebe te budu motivirani, mislim da Hrvatska može jako daleko i da može napraviti jako dobar rezultat', završio je Mijatović.