JE LI TO NEPRAVDA?

Zlatan najbolji strijelac Europe, ali Zlatnu kopačku može zaboraviti!

30.04.2016 u 09:06

Bionic
Reading

U visokoj 3:0 pobjedi PSG-a protiv Rennesa, Zlatan Ibrahimović s dva je nova pogotka stigao do njih 34 ove sezone u Le Championnatu, no neće se do kraja sezone boriti sa Suarezom, Jonasom i Ronaldom za osvajanje Zlatne kopačke...

Švedski 34-godišnji napadač proživljava jednu od svojih najboljih sezona. S PSG-om je u francuskom prvenstvu vrlo rano osvojio titulu, a još je ranije osigurao naslov najboljeg strijelca, jer u Le Championnatu se nitko ne može natjecati sa Zlatanom kad je trpanje golova u pitanju.

U petak protiv Rennesa Ibrahimović je spretno zabio još dva pogotka i tako došao do 34, što ga zajedno s Luisom Suarezom čini najboljim strijelcem Europe.

Na njegovu žalost, do kraja sezone neće se moći sa Suarezom, Jonasom i Ronaldom boriti za Zlatnu kopačku koju dobiva najbolji strijelac Europe. Zašto? Zbog koeficijenta francuske lige koji je pao i sada se nalazi u drugom europskom rangu. Naime, samo se golovi u pet najboljih liga Europe maksimalno boduju, a Francuske je ispala iz tog kruga.

Tako Jonasovi portugalski golovi vrijedi više od Ibrahimovićevih u dresu PSG-a, što je ipak nepravda, jer švedska legenda ove je sezone zaslužila veliko priznanje kakvo je Zlatna kopačka...