OTKRIO ZA TPORTAL

Predrag Mijatović zna kako će ove sezone završiti Primera!

30.04.2016 u 08:50

Bionic
Reading

U razgovoru za tportal.hr legendarni crnogorski napadač Predrag Mijatović, koji je svojevremeno bio igrač te kasnije sportski direktor Real Madrida, osvrnuo se na kvalitetu španjolske lige i dominaciju španjolskih klubova u Uefinim natjecanjima. Dotakao se i Barcelone koja je zakomplicirala završnicu prvenstva…

Predrag Mijatović poznat je po tome kako uvijek kaže ono što misli. Tako nas je zanimalo jesmo li nakon prvih polufinalnih utakmica Lige prvaka i Europske lige u kojima su španjolski nogometni klubovi došli korak bliže međusobnim finalima dobili još jedan dokaz u kojoj se ligi igra najbolji nogomet.

'Primera je apsolutno najjača liga, ali to ne vrijedi samo zbog ove sezone nego praktički već zadnjih deset godina. Barcelona je prošle godine bila prvak Europe, Sevilla je osvojila Europsku ligu dva puta u nizu, a prije dvije godine finale Lige prvaka igrali su Real i Atletico. Zato bih volio da ove godine u oba natjecanja imamo španjolska finala, da dalje prođu Real i Atletico i da opet igraju finale Lige prvaka, a očekujem da će u Europskoj ligi dalje proći Villarreala i Sevilla. Za mene to ne bi bilo nikakvo iznenađenje, a ujedno bi to bilo sjajno za afirmaciju mladih igrača,' izjavio je legendarni napadač za tportal, a zatim se osrvrnuo na uzbudljivu završnicu Primere, u kojoj je Barca prokockala veliku prednost i sada ima jednak broj bodova kao i Atletico te samo jedan više od Reala:

'Imati 12 bodova više od Reala, a 9 više od Atletica je nerealno ili bolje rečeno nenormalno! Ipak su Atletico i Real kompetitivne ekipe i zato mi je drago da se ovo dogodilo jer je Primera dobila na neizvjesnosti. Barcelona se nakon serije pobjeda i velike razlike vjerojatno malo opustila jer su očito pomislili kako sigurno osvajaju prvenstvo. Međutim, mislim da će na koncu ipak prvak biti Barcelona, a evo zašto to mislim: ovise sami o sebi za razliku od Atletica i Reala koji do kraja čak i ako sve pobijede nemaju garanciju da će biti prvi.'

'Ja sam navijač Reala i naravno da bi volio da Real bude prvak, ali to će biti jako teško napraviti. Za tako nešto potreban je 'kiks' Barce… Mislim da su nakon nekoliko šokantnih poraza igrači Barcelone shvatili kako do kraja moraju odigrati maksimalno koncentrirano i ozbiljno,' zaključuje Mijatović koji je vrhunac karijere doživio 1998. godine kada je njegov gol u finalu Lige prvaka protiv Juventusa donio 'kraljevskom klubu' dugo iščekivanu europsku krunu.