SREĆA U BAYERNU

Najbolji golman na svijetu potpisao ugovor do kraja karijere

20.04.2016 u 14:13

Bionic
Reading

Jedan od najboljih svjetskih vratara i njemački nogometni reprezentativac Manuel Neuer u srijedu je produžio ugovor s minhenskim Bayernom te se obvezao na ostanak u dresu Bavaraca do ljeta 2021. godine

Neuer je imao potpisan ugovor do ljeta 2019. godine, ali je odlučio pridružiti se suigračima Jeromeu Boatengu, Thomasu Mülleru Davidu Alabi i Javiju Martinezu koji su već prije njega produžili svoje ugovore do ljeta 2021. godine, a u kuloarima se spominjalo da će to isto učiniti i najbolji strijelac Bayerna Robert Lewandowski, ali to još nije službeno potvrđeno.

Njemački reprezentativni vratar stigao je u Bayern 2011. godine iz Schalkea i u dosadašnje četiri sezone osvojio tri naslova prvaka Njemačke, dva njemačka Kupa i Ligu prvaka s momčadi iz Münchena, a svoju riznicu klupskih trofeja može obogatiti za još tri naslova. Bayern se u utorak probio u finale njemačkog Kupa, gdje čeka boljeg iz polufinalnog sraza berlinske Herthe i dortmundske Borussije, a u prvenstvenoj utrci četiri kola prije kraja ima sedam bodova prednosti u odnosu na momčad iz Dortmunda. Bayern se probio i u polufinale Lige prvaka, gdje ga čekaju dvije utakmice s madridskim Atleticom.

'U Bayernu se osjećam vrlo ugodno. U utrci smo za još pokojim trofejem i imamo dobru priliku ostvariti jako puno. To je naš kratkoročni, ali i dugoročni cilj. Veselim se budućnosti u Bayernu', izjavio je 30-godišnji vratar koji je bio jedan od najvažnijih igrača njemačke reprezentacije na putu do naslova svjetskog prvaka 2014. u Brazilu.

Prema ovom ugovoru, u Bayernu će ostati do svoje 35. godine, odnosno do kraja karijere.

'On je najbolji vratar na svijetu i vrlo smo zadovoljni njegovim izvedbama. Manuel je vrlo pouzdan vratar i sretni smo što je odlučio ostati u Bayernu i potpisati novi ugovor', zadovoljno je zaključio Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge