NOVI REKORD?

Barca dovodi Rooneyja za 95 milijuna eura

08.11.2009 u 11:45

Bionic
Reading

Ako se ostvare tvrdnje engleskih medija, u ljeto će se dogoditi transfer koji će po visini isplaćene odštete nadmašiti i prelazak Ciristiana Ronalda u Real. Sada je Barcelona bacila oko na Waynea Rooneyja

Kako piše 'News of the World', napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney bi mogao postati najskuplji nogometaš u povijesti. Barcelona je pokazala zanimanje za 24-godišnjeg engleskog reprezentativca i prema informacijama engleskih novinara spremna je 'iskrcati' čak 95 milijuna eura u blagajnu 'crvenih vragova'. Ako se transfer ostvari, za milijun eura bi bila nadmašena rekordna odšteta koju je Real isplatio Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda ovoga ljeta.

Rooney (ugovor do ljeta 2012.) je nedavno izjavio da na Old Traffordu želi ostati doživotno, no možda promijeni mišljenje nakon zova europskog prvaka. Posljednju riječ će, naravno, imati menadžer engleske momčadi Alex Ferguson koji sigurno neće dozvoliti da nakon Cristiana Ronalda ostane bez još jedne zvijezde.

Inače, prema transfermarktu, pet najvećih odšteta isplaćenih za igrače su: Cristiano Ronalo (94 milijuna - iz Manchestera u Real), Zinedine Zidane (73,5 - iz Juventusa u Real), Zlatan Ibrahimović (69,5 - iz Intera u Barcelonu), Kaka (65 - iz Milana u Real), Luis Figo (60 – iz Barcelone u Real).