ZANEMARENO ČEDO

Vieira skromno: Od mene boljeg nema

06.11.2009 u 15:39

Bionic
Reading

Patrick Vieira nije pozvan za dvoboje kvalifikacija Francuske protiv Iraca i u novoj ulozi se ne osjeća najbolje. Što je važnije, ne planira šutjeti. Izborniku Domenechu to je i javno poručio

Vezni igrač milanskog Intera u 12 godina dugoj reprezentacijskoj karijeri je upisao 107 nastupa za Francusk, a i ovu će godinu završiti na toj brojci. Razlog je jednostavan, Domenech ga nije uvrstio na popis za dvoboje koji će odlučivati o sudioniku SP-a.

'Trenutno nitko od francuskih veznjaka nije na mojoj razini. Znam da će ovo zvučati arogantno, ali siguran sam u ono o čemu pričam', počeo je razgovor za L'equipe ljutiti 33-godišnjak.

'Dok nisam bio redovit u Interu znao sam da sam na skliskom terenu, ali sada sam u staroj formi i znam da sam dovoljno dobar. Neka, trudit ću se još više i dobrim igrama se ponovno nametnuti izborniku.'

Vieira je peti igrač u povijesti po broju nastupa za 'tricolore', a četvrti je Zidane i ima samo jedan nastup više. Na vrhu se nedodirljiv čini Lilian Thuram sa čak 142 utakmice. Treba li uopće spominjati da su mu dva gola Hrvatskoj u polufinalu SP-a ostala i jedina dva u karijeri?