SPASIO LIVERPOOL

EURO: Ako nam ovakav Lovren ne treba onda smo - supersila

03.04.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Hrvatski stoper Dejan Lovren odigrao je sinoć, slaže se većina engleskih izvjestitelja, najbolju utakmicu od svoga dolaska u Liverpool. Ako izbornik Čačić nije gledao derbi - nudimo snimku individualnog učinka na dnu teksta...

Liverpool je na Anfieldu remizirao s drugoplasiranim Tottenhamom 1:1 i još malo olakšao put do naslova zahuktalom Leicesteru. Nije to bila posebno kvalitetna utakmica 'olujnih' domaćina, no isticala su se dva imena. Coutinho u napadačkoj fazi i Lovren kao ključna obrambena figura.

Nakon dvoboja Englezi se dive statističkim podacima hrvatskog stopera: kao pobjednik je izišao iz baš svih duela i zračnih dvoboja, a upisao je i sedam 'čišćenja', pet je puta blokirao udarce, te oduzeo jednu loptu. Sažimaju njegov učinak u rečenici: 'Cijelu utakmicu nije stavio nogu na pogrešno mjesto.'

Čistio je uporno nered iza sinoć očajnog stoperskog kolege Sakhoa, ali nekada ni to nije dovoljno za status junaka. Naime, najbolji strijelac Engleske Harry Kane uoči gola ga je idealno zagradio i već desetinku kasnije pogodio suprotni kut... Bio je to gol za konačnih 1:1, no unatoč njemu Lovren je ostao među najbolje ocijenjenim (uglavnom su mu davali ocjenu 8) igračima na terenu.


Vratimo film tjedan dana unazad... Izbornik Čačić koji se u stabiliziranju zadnjeg reda reprezentacije uglavnom oslanja na molitvu držao ga je apsolutno neobjašnjivo na klupi cijeli dvoboj u Budimpešti i trenirao mu ne pretjerano debele živce. Red unutar svake momčadi treba postojati, ali Lovren ovoj selekciji ne treba... On joj je neophodan! Ima vremena do EURA, treba vjerovati da će izbornik i stoper, po mogućnosti sami i u tišini, izgladiti sve probleme i da će Dejan zadržati formu do odlaska u Francusku. Jer ona je u protekla dva mjeseca fenomenalna i - raste.