LEGENDA SPUSTILA PALAC

Whelan upozorava: Benitez je izgubljen

02.11.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Iako na Anfieldu vlada kult ličnosti Rafaela Beniteza, španjolski stručnjak u svojoj šestoj sezoni nailazi na prve javne kritike iz sfere zaslužnih pojedinaca Liverpoolove prošlosti. Pandorinu kutiju je otvorio legendarni irski veznjak

Ronnie Whelan je za Liverpool igrao punih 15 sezona. U klub je došao kao maloljetnik, a 1994. kada ga je napustio imao je 32 godine. Glas takvih asova na Anfieldu uvijek odzvanja, a eho sljedećih stavova neugodno će zazvoniti u Benitezovim ušima.

'Ako trener dvoboj (protiv Fuhama) počinje s Voronjinom, Degenom, Kirgyakosom i sličnima, zaključak je samo jedan – odrekao se toga natjecanja. Očigledno je da je njegov jedini cilj ove sezone osvajanje Lige prvaka, a ako izgubi u Lyonu, neće niti prezimiti u tom natjecanju', nedvosmislen je bio Whelan koji je 1984. s 'redsima' osvojio kup prvaka.

'Ima ozlijeđenog Gerrarda i onda odmara sve ostale od kojih može očekivati da odluče dvoboj. Sva jaja stavio je u jednu košaru i dao do znanja koji su mu prioriteti', bijesan je Whelan koji, kao i ostatak crvene javnosti, želi naslov engleskog prvenstva. Liverpool ga nije osvojio od 1990, a u Whelanovo vrijeme osvojeno ih je čak sedam.

'Ostavlja mi dojam izgubljenog čovjeka, mnogo toga radi pogrešno. Čini mi se da forsira europsko natjecanje kako bi imao što bolje reference za buduće poslove u Europi.'