KAKO SLJEDEĆE SEZONE?

Owen 'opalio' po Leicesteru i izazvao bijes u Engleskoj

13.02.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Bivši igrač Liverpoola, Real Madrida, Newcastlea, Manchester Uniteda i Stoke Cityja, Michale Owen našao se u centru zanimanja nakon zanimljive izjave o Leicesteru

Sav nogometni svijet potajno se nada da bi 'mali' Leicester mogao iznenaditi velike i bogate klubove u engleskom Premiershipu te ispred njih stići do cilja. Michael Owen pak tvrdi da bi 'lisice' u sljedećoj sezoni mogli imati velikih problema pa možda čak i ispasti u niži rang natjecanja, odnosno u Championship.

'Ja bih uvijek prije otišao u Liverpool ili Manchester United, nego igrao u Ligi prvaka s Leicesterom, koji bi sljedeće sezone lako mogao ispasti iz lige. I dalje sam siguran, ako i osvoje naslov prvaka ove sezone, sljedeće bi se mogli naći u borbi za ostanak', izjavio je Owen i objasnio.

'Sve ovisi o tome u kojem će smjeru ići klupska politika. Mogu uložiti sav novac od Lige prvaka, riskirati i boriti se s top-klubovima iz Engleske ili pak mogu rasprodati svoje zvijezde, Vardyja, Mahreza, i sve se mijenja. Oni jednostavno nemaju momčad kao Liverpool ili United, imaju samo ludo uspješnu sezonu u kojoj su zaslužili naslov. Ali to sljedeće sezone mogu upropastiti.' 

Nakon ove izjave engleski mediji šale se na Owenov račun te pitaju 'je li to najsmješnija Owenova izjava'.

Ali kada čovjek malo bolje razmisli - njegove riječi nisu daleko od istine. Leicester uoči ovog kola ima pet bodova prednosti pred Tottenhamom i Arsenalom, s kojim će u nedjelju od 13 sati igrati na Emirates stadionu u Londonu.