MESSI PUNO BOLJI

'Penaldo' se ljuti, ali otkrili smo podatak koji mu ne ide u prilog

12.02.2016 u 16:54

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša, ne samo današnjice, nego u povijesti ove igre, Portugalac Cristiano Ronaldo našao se uvrijeđen nakon omalovažavanja njegova učinka

Naime, iako je jedan od igrača koji su obilježili posljednje desetljeće, Ronaldov su učinak htjeli ocrniti, konstatiravši kako je velik broj pogodaka zabio s bijele točke te da bi njegova statistika bez tih golova bila puno slabija i zato su mu nadjenuli nadimak 'Penaldo'.

Međutim Ronaldo nije mogao otrpjeti to, već je odlučio odgovoriti kritičarima.

'Koliko sam golova postigao za Real Madrid? Nisu svi iz penala. Svatko tko želi može se i sâm uvjeriti u to. Neka ih sve izbroji i pogleda golove koje sam postigao, a onda neka konstatira koliko ih je s bijele točke', nije se dao smesti Cristiano Ronaldo

No ne bilo nam teško - provjerili smo i od 331 postignutog prvenstvenog gola u Realovom dresu Ronaldo ih je 62 zabio s 11 metara, s time što ih je osam promašio. Prema tome, gotovo svaki peti gol postigao je iz penala.

S druge strane, njegov najveći konkurent Lionel Messi u dresu Barcelone zabio je 298 prvenstvenih golova, od čega 39 s bijele točke. Znači, u postotku osjetno manje, odnosno svakih nešto više od sedam golova zabija iz penala.