NE PODNOSE GA

Popljuvali zvijezdu Bayerna; pogledajte sporni penal

12.02.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Bayern se u srijedu navečer plasirao u polufinale Njemačkog kupa pobjedom kod Bochuma od 3-0, a domaćina je ražestio trenutak iz završnice prvog dijela o kojem se još uvijek priča

Za bavarski ponos zabili su Lewandowski (38, 90) i Thiago Alcantara (61), a Bayern u 44. minuti nije iskoristio ni kazneni udarac (Müller) koje je iznudio Robben.

Upravo je nizozemski ofenzivac glavna tema u svlačionici Bochuma. Robben je poznat kao igrač koji i kod najmanjeg kontakta odmah pada pa je to izveo i u Kupu.

Sudac je pokazao na bijelu točku, a Bochumov branič Šimunek dobio je crveni karton. Snimka je pokazala da je bilo laganog dodira dviju noga, ali isto tako da su svi tako osjetljivi, imali bi najmanje deset penala po susretu i to za svaku momčad.

'Robben je simulator, ne volim njegovo ponašanje, ne mogu takvo ponašanje podnijeti', izjavio je vratar Bochuma Manuel Riemann.

Još oštriji je bio trener Gertjan Vereek, inače Robbenov sunarodnjak.

'Kontakt je bio, ali odluka je prestroga. Svi znamo kako to ide kada Robben pada. Ja sam isto Nizozemac i sram me je', bio je jasan Bochumov strateg.

Robben je imao svoje viđenje.

'Što da radim? Posljednji čovjek je bio u kontaktu sa mnom u čistoj prilici za gol, to je crveni, takva su pravila.'