SAD JE KASNO

Nepravda prema igračima Leicestera ne može biti ispravljena!

11.02.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Nogometašima Leicester Cityja uoči sezone uprava nije osigurala bonus za osvajanje naslova, a naknadni pokušaj tajlandskih vlasnika nagrađivanja igrača bio bi ilegalan...

Leicesterova nogometna bajka još uvijek živi. Nakon 25 odigranih kola 'lisice' s pet bodova prednosti vode u Premiershipu, a poslije derbija s Arsenalom ovog vikenda slijedi im lakši raspored utakmica i mogućnost da ostanu na vrhu sve do travnja.

S obzirom da Ranierijeva momčad ne posustaje, a prvenstvo ulazi u završnicu, sve je više onih koji vide Leicester City kao prvaka Engleske, što bi zaista bila senzacija kakvu nismo imali u Premiershipu u posljednjih nekoliko desetljeća.

No, kako potvrđuje engleski Sportsmail, igrači Leicestera imat će isključivo sportski motiv u osvajanju naslova, jer novčani bonusi za ovaj podvig nisu pripremljeni. Naime, uprava je uoči sezone osigurala 6.5 milijuna funti bonusa za svoje nogometaše ako osiguraju opstanak i to je bilo sve, jer nitko nije vjerovao da bi se mogli boriti za naslov.

Ako bi tajlandski vlasnici kluba poželjeli ipak novčano nagraditi svoje heroje, to bi bilo ilegalno prema pravilima Premiershipa, jer su promjene dogovorenih bonusa zabranjene nakon početka sezone.

Nepravda se tako ne može ispraviti u slučaju senzacionalne titule, no ispisivanje povijesti i okretanje Premiershipa naglavačke zasigurno je dovoljan stimulans igračima da odu do kraja i osvoje naslov, a s obzirom koliko im je svima porasla tržišna vrijednost ove sezone, novac im u budućnosti ne bi trebao biti problem u životu...