UTAKMICA GODINE

43 tisuće uzvanika! Tako rođendan slavi balkanski genijalac

10.02.2016 u 09:43

Bionic
Reading

Najbolji bugarski nogometaš svih vremena napunio je 50 godina i sprema proslavu od koje će podrhtavati metropola države koju je genijalnim potezima zaluđivao kroz osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća

Hristo Stoičkov je za svoj 'srebrni jubilej' zamislio sasvim drugačiju predstavu. Iako je rođendan proslavio u ponedjeljak veliku feštu zakazao je za 20. svibnja. Održat će se na već danas rasprodanom nacionalnom stadionu Vasil Levski, a na utakmicu će doći niz nogometnih legendi koji se ne okupljaju svake godine. Takvu ekipu mogu složiti samo najveći.

Dolazak u Sofiju već su potvrdili Maradona, Hagi, Mathaus, Romario, Baggio, Valderrama, Zamorano, vratari Chilavert i Campos, Savičević, Mijatović, svi najveći Bugari njegovog vremena, Papin, Zola. Jednu od momčadi vodit će Johann Cruyff... Popis zvijezda još nije konačan, ali jasno vam je - fešta će biti vrhunska. I na terenu i kasnije...

'Želim pozvati nekadašnje prijatelje i kroz druženje im pokazati koliko je Bugarska čudesna zemlja,' kaže nekadašnja zvijezda Barcelone i najbolji strijelac mundijala '94.

Među pozvanima će, naravno, biti i bivši trener Hajduka Krasimir Balakov koji ne skriva uzbuđenje.


'Bit će sjajna predstava za navijače. Ne bih ju propustio ni zbog čega, bila je čast igrati u vremenu najboljeg Bugarina svih vremena i bit će čast još jednom istrčati na prepuni Levski s njim,' kaže Balakov.

Najjeftinija ulaznica koštala je nešto manje od 10 eura i karte su planule kao šibica. Da imaju veći stadion, na Hristov rođendan došlo bi i 100 tisuća ljudi. Fešta kakva se ne viđa često.

Kad bi Stoičkov primao loptu stadion bi već bio na nogama... Tako će biti i u svibnju