JUNAK DANA FA KUPA

Pustio je Džeku i Jovetića zbog napadača budućnosti

30.01.2016 u 23:55

Bionic
Reading

Čileanac Manuel Pellegrini uživa u plodovima svoje, čini se, jako dobre procjene koju je 'izvagao' tijekom ljeta. Hitno je htio napraviti prostora za svog junaka dana

Kelechi Iheanacho je još tinejdžer, ali čini se da je 'puni pogodak' Manuela Pellegrinija. 19-godišnji Nigerijac zabio je za Manchester City hat trick protiv Aston Ville i razvukao treneru osmijeh. Izvrsnog i radišnog napadača prati od njegovih blistavih partija na U17 SP-u prije dvije i pol godine. Pobijedio je Arsenal i Porto u utrci za probitačnog mladića i bio zadovoljan njegovim nastupima za U21 momčad Cityja. Tada je shvatio da mu prijeti višak u napadu.

'Kelechi je odličan mladi igrač. Morao sam pustiti Džeku i Jovetića kako bi napravio mjesta za ovo što ste danas gledali. Danas sam jako sretan čovjek,' kaže Pellegrini, a s njim se slaže i mladi Nigerijac.

'Ovo je lijep dan za mene. Ne i najljepši u životu, jer ovo je ipak samo početak. Želim napredovati na baš svakom treningu i svakoj utakmici, moram postati puno bolji,' kaže fokusirani Iheanacho koji je na otočkim medijima dobio status heroja dana u Fa cupu.

Da se pitalo suigrača Sterlinga, koji je i zabio preostali gol u pobjedi 4:0 protiv Ville, Nigerijac bi imao jedan manje. Krenuo je u namjeri da izvede penal pri rezultatu 1:0, no reagirao je Pellegrini...


'Vidio sam da Raheem želi loptu i odmah sam preko Bacaryja Sagne poručio da će ga izvoditi on. Gledao sam ga puno puta kako izvodi kaznene udarce, Kelechi je naš čovjek za taj zadatak,' proglasio je Pellegrini svoju uzbudljivu devetku i 'direktorom za bijelu točku' u Cityju.

Izveo ga je hladno i rutinirano... Do sada je uglavnom ulazio s klupe i manje zabijao, no s nova tri dogurao je s manjom minutažom do osam golova u sezoni. Sada kreće, ako ne bude pehova, nova etapa. Sada će se na njega računati kao na prvotimca.