LUKAVI MANCINI

Trener Intera kazao najveću istinu o dvojici Hrvata

01.01.2016 u 19:30

Bionic
Reading

Prvog dana 2016. godine trener milanskog Intera Roberto Mancini za klupsku TV govorio je o sezoni koja je u tijeku, a osvrnuo se i na pojačanja s naglaskom na hrvatske nogometaše

Naravno, navijače Intera i novinare najviše je zanimala analiza prvog dijela sezone:

'U šest mjeseci upoznao sam momčad te sam naučio kako mi i oni igrači koji su najviše kritizirani ipak mogu dati nešto. A novi igrači su nas pojačali. Rezultati tijekom ljeta nisu bili dobri, ali igrali smo s Bayernom, Realom ili Milanom', ukratko je kazao Mancini.

Nekoliko riječi kazao je i o najnovijim pojačanjima među kojima je i hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

'Istina je kako sam želio pojačanja u svim linijama. Miranda je donio iskustvo, Murillo ima kvalitetu, Kondogbia je mlad, Jovetić je donio iskustvo i kvalitetu, kao i Perišić. Zbog svih njih smo zaista napredovali.

S obzirom na to da kreće zimski prijelazni rok zanimljivo je bilo čuti i razmišljanje lukavog trenera koji je svojevremeno kupnjom Brozovića iz zagrebačkog Dinama prije godinu dana za 8 milijuna eura napravio vrhunski posao…

'Prije godinu dana doveli smo Podolskog nadajući se kako će nam nešto dati u šest mjeseci, znali smo da će se vratiti u Arsenal. Shaqiriju je trebalo više vremena, a bio je jedan od rijetkih koji je dobio ponudu i zaradili smo. A Brozović je možda najbolja kupnja jer napreduje iz tjedna u tjedan i pred njim je velika budućnost. Općenito, teško je u zimi dovesti igrača koji će promijeniti momčad', kazao je Mancini koji je tako našem nogometašu, za kojeg se zanimaju mnogi veliki klubovi, dao zaista velik kompliment.

Podsjetimo, za Brozovića Inter traži 25 milijuna eura, a među klubovima koji su pokazali najveći interes su Arsenal i Barcelona.

Mnogi će se složiti kako je Mancini kazao najveću istinu o Hrvatima. Jer Perišić im je zaista donio iskustvo i kvalitetu, a na Brozoviću bi mogli jako dobro zaraditi.