RTL PROTIV HTV-A

Rat televizijskih kuća za 'Bilić boyse'

27.10.2009 u 08:31

Bionic
Reading

Sprema se nova borba televizijskih kuća za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo koje se 2012. igra u Poljskoj i Ukrajini

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković svojom izjavio 'kako RTL nudi 200 tisuća eura više od HRT-a za prava prijenosa utakmica Hrvatske'.

No izgleda da čelni čovjek Saveza samo nabija cijenu, jer dvije televizijske kuće negiraju da su poslale ikakve ponude.

'Nemamo komentara na tvrdnje koje je izrekao gospodin Vlatko Marković, jer RTL televizija i HNS nisu razgovarali o novom kvalifikacijskom ciklusu nogometne reprezentacije', rekao je Ivan Lovreček, glavni urednik Informativnog i magazinskog programa.

Sastanak su negirali i na HTV-u.

'Od samostalnosti hrvatske države postoji ugovor o suradnji HTV-a i HNS-a. I uvijek smo bili korektni, čak i kad je bilo jako teško. Stoga je ova izjava nekorektna jer još nismo ni razgovarali', rekao je za Jutarnji list pomoćnik ravnatelja HTV-a Božo Sušec te se osvrnuo na navodnu RTL-ovu ponudu koja je veća od 200 tisuća eura.

'Taj me dio najviše začudio! Kako je moguće da netko ponudi 200.000 nečega više od drugoga kad onaj drugi još nije ponudio ništa?! Ako se ipak dogodi da netko ponudi 200.000 eura više od HTV-a, onda neka dobije prava prijenosa utakmica hrvatske reprezentacije. Međutim, očekujemo da će HNS valorizirati našu dugogodišnju suradnju. Konkretno, u slučaju ponuđenih identičnih uvjeta očekujem da će HTV imati pravo prvokupa. Bilo bi to, nakon svega, korektno od HNS-a.'

Svi osim Markovića tako su opovrgnuli ponude, pa ili Marković nabija cijenu ili televizijske kuće u tajnosti žele sklopiti ugovor s HNS-om.

Ako HRT izgubi prava prijenosa za kvalifikacijske utakmice za EURO 2010. bit će to novi udarac na nacionalnu televizijsku kuću koju potresaju afere, a koja je u prošlosti već gubila važne sportske prijenose (skijanje s Janicom Kostelić, rukometno SP u Hrvatskoj, gostujuće utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske).