INTER IDE DALJE

Još jedan spektakularan gol Brozovića; zabio i Perišić

15.12.2015 u 23:06

Bionic
Reading

Nogometaši Intera izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su na San Siru pobijedili drugoligaša Cagliari 3:0, a među strijelce su se upisali hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić

Inter je poveo golom Rodriga Palacio u 24. minuti, a u nastavku susreta na scenu su stupili hrvatski reprezentativci Brozović i Perišić. Bivši veznjak zagrebačkog Dinama postigao je sjajan pogodak sa 20-tak metara u 71. minuti za 2:0. Brozoviću je to bio drugi uzastopni susret u kojem je postigao pogodak. Među strijelce se upisao i prošlu subotu u ligaškoj pobjedi protiv Udinesea (4:0), a u prvenstvu je zabio i Frosinoneu 22. studenog.

Brozović je sudjelovao i u akciji za treći pogodak na utakmici. Osam minuta prije kraja susreta opalio je s ruba kaznenog prostora i pogodio je vratnicu, a odbijenu loptu je iza leđa Alessio Cragna pospremio Perišić. Bio je to njegov treći pogodak ove sezone nakon što je u prvenstvu zabio Palermu i Sampdoriji. Brozović je odigrao cijeli susret, dok je Perišić ušao u igru u 73. minuti.

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Napoli - Verona.

Plasman u četvrtfinale izborio je i trećeligaš Alessandrija pobijedivši nakon produžetka Genou 2:1. Alessandrija, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Vedran Celjak, je u prošlom kolu šokirala Palermo, a sada i Genou. Gosti su poveli u 46. minuti golom Manuela Marrasa, no genoa jhe u sudačkoj nadoknadi izjednačila preko Leonarda Pavolettija. Ipak, u 114. minuti Riccardo Bocalan je donio veliko slavlje trećeligašu. Alessandrija sada čeka boljeg iz susreta Roma - Spezia.

REZULTATI:
Genoa - Alessandria (III) 1:2
Inter - Cagliari (II) 3:0

U srijedu:
AS Roma - Spezia (II)
Fiorentina - Carpi
Napoli - Verona
Juventus - Torino

U četvrtak:
Lazio - Udinese
Sampdoria - Milan