I OPET BI ISTO

Šimunić i 'Za dom': Najbolji način za završiti karijeru

30.11.2015 u 21:59

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac a sada član Čačićevog stručnog stožera, Joe Šimunić otišao je u rodnu Australiju gdje promovira film 'Moja voljena Hrvatska'

Tom prigodom Joe Šimunić, čiju je blistavu nogometnu karijeru zasjenio incident nakon utakmice s Islandom, na kojem je uz publiku na maksimirskom stadionu vikao ' za dom - spremni' te zaradio veliku Fifinu kaznu, zbog koje nije smio na SP u Brazil, priznao kako uopće ne žali zbog cijelo tog slučaja.

'Prošlo je dvije godine od toga. Puno je toga negativnog izašlo u medijima, a nitko nije čuo moju stranu priče. Našao sam se s Jakovom Sedlarom i odlučili smo napraviti dokumentarni film', izjavio je Šimunić za portal CroatianSports.com

'Rodio sam se u Australiji. Jako smo ponosni na naše podrijetlo. Uvijek su me drugačije gledali kad sam došao u Hrvatsku. Zvali su me 'klokan', ali nisam se obazirao na to'.

'Pokazao sam patriotizam. Kad igramo za Hrvatsku igramo za hrvatski dres i svi pokazujemo koliko volimo našu zemlju. Nikad nisam poželio zbog toga što sam napravio, ponosan sam na to i nikad to ne bih povukao. Mnogi su mi rekli da im je žao što nisam išao u Brazil. Ali ovo je jedan od najboljih načina za završiti karijeru i sretan sam i ponosan zbog toga', zaključio je Šimunić.