NOVAC ISPRED NAVIJAČA

Zvuči ludo; ideja koja je zgrozila nogometnu javnost!

27.11.2015 u 14:19

Bionic
Reading

Iz bundesligaša HSV-a stigla je ideja koja je zasigurno razbjesnila njemačke nogometne navijače

Krivac za novu buru u njemačkom nogometu šef je marketinga kluba iz Hamburga Joachim Hilke (48), a u jednom je intervjuu poručio da bi se prvenstvene utakmice Bundeslige uskoro mogle igrati na azijskom kontinentu.

'Darmstadt protiv HSV-a u Šangaju zvuči ludo i nevjerojatno za domaće navijače. Međutim ta razmatranja nisu nova i samo izražavaju logičan razvoj. O tome se raspravljalo i u engleskom Premiershipu', rekao je Hilke.

Naravno, razlog je novac, a azijski gradovi debelo plaćaju stranim klubovima da odigravaju prijateljske utakmice kod njih, pa tako zarađuje i Bayern. Cifra bi sigurno bila veća kada bi to bili službeni ligaški ogledi.

Naravno, najvjerniji navijači takvom idejom su zgroženi jer bi imali manje domaćih utakmica na svojem stadionu. 

Inače, to nije novina u nekim drugim sportovima i ligama iz SAD-a, jer tamo je na prvom mjestu uvijek zarada. Tako se nekoliko prvenstvenih utakmica NFL-a (američkog nogometa) i NHL-a (hokej na ledu) svake godine igra u Europi.

Spomenimo i kako se neke utakmice finala Superkupa europskih nogometnih liga igraju izvan Europe, ali prvenstvo je sveto. Barem bi trebalo biti...