VELIKI PROSTOR

I Francuzi sada znaju tko je Mamić i njegova marioneta

27.11.2015 u 11:43

Bionic
Reading

Jedan od najcjenjenijih sportskih dnevnih listova L'Equipe dao je velik prostor izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću koji jako dugo vlada hrvatskim nogometom, a trenutačno je u pritvoru

Bad Blue Boysi danas (petak, 18 sati) održavaju prosvjed pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta; a u dopisu naznačuju da je to početak novog vala borbe za bolji i pošteniji Dinamo, o čemu više čitajte OVDJE

I ugledni L'Equipe spomenuo je veliki prosvjed najvatrenijih navijača Dinama te se osvrnuo na kontroverznog gazdu kluba Zdravka Mamića. Sportski dnevnik podsjeća da je sa sinom u pritvoru zbog malverzacija u transferima igrača Dinama, njegov stil vladanja opisuje se kao mafijaški i pun mržnje, spominje se bojkot Boysa, zatim njegove uvrede upućene novinarima, navode se sumnjivi transferi pa i to da je Mamić djelomično financirao kampanju predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Uglavnom piše se o svemu s čime je hrvatska javnost svih ovih godina dobro upoznata, a Mamićevi incidenti sada su postali poznati i brojnom čitateljstvu ovog sportskog dnevnika.

L'Equipe je bocnuo i predsjednika HNS-a Davora Šukera.

'U Hrvatskoj je Mamić svugdje. Prvi je potpredsjednik HNS-a, postavio je za marionetu Davora Šukera, nekadašnju zvijezdu Real Madrida i sadašnjeg predsjednika saveza', piše u L'Equipeu.