LIGA PRVAKA

Spektakl u Madridu: Real protiv Milana

21.10.2009 u 07:00

Bionic
Reading

U srijedu se igraju ostale utakmice trećeg kola Lige prvaka, i to u skupinama A, B, C i D. Najviše pozornosti privlači sudar na Santiago Bernabeu gdje Real dočekuje Milan, a zanimljivo će biti u ogledima Chelseaja i Atletica te Bordeauxa i Bayerna

Real Madrid – Milan

Sudar najtrofejnijih klubova u ovom natjecanju. Real je devet puta otišao do kraja, a Milan sedam. 'Kraljevski klub' ima omjer s Talijanima od 27 pobjeda, sedam remija i 23 poraza, a 'rossoneri' sa Španjolcima po 16 pobjeda i poraza te sedam neodlučenih rezultata. Domaćinu će nedostajati Metzelder, De la Red, Guti, Gago, Van Nistelrooy i C. Ronaldo, dok je kod Milana upitan Gattuso, Di Gennaro, Borriello i Abiatti.

'Svaka sljedeća utakmica za mene je važna, ali ogled Reala i Milana je nešto posebno jer oba su kluba velika i imaju kvalitetnu momčad', rekao je trener Reala Manuel Pellegrini te dodao:

'Sve nas je iznenadio slab start Milana, ali to je veliki suparnik koji ima kvalitetu. Tu nije samo Ronaldinho nego još nekoliko kvalitetnih igrača, a ne smije se zaboraviti da je to klub velike povijesti. Nadam se da ćemo nastaviti ove sezone puno zabijati na Santiago Bernabeu.'

Real će igrati otvoreno, a napadačka formacija očekuje se i od Milana.

'Hoće li sistem igre biti jednak onom protiv Rome? Morat ću o tome još razmisliti. Imam igrače koji mogu igrati na više pozicija za vrijeme utakmice', rekao je Leonardo, a novinari iz Italije tvrde da bi Brazilac od prve minute mogao na travnjak poslati formaciju 4-3-3, s isturenima Ronaldinhom, Patom i Inzaghijem.

Bordeaux – Bayern

Igrali su finale Kupa Uefa 1996, a Bayern je upisao dvije pobjede i osvojio trofej. Bordeaux sprema osvetu, ali neće im biti lako. Bavarci su u zadnja četiri navrata u Francuskoj izbjegli poraz. No, ako se pogleda u prošlost, Nijemci su 11 utakmica šest puta poraženi. S druge strane, Bordeaux ima odličan domaći omjer s bundesligašima od osam pobjeda i jednog remija u 12 susreta. Kod domaćina nema Henriquea, a upitan je i Gouffran, dok su gosti bez Robbena, Riberyja i Olića.

'U Ligi prvaka slabosti nisu dozvoljene. Za nas bi bilo idealno kada bismo u dvije utakmice s Bordeauxom osvojili četiri boda, da ne moramo igrati pod pritiskom kasnije u Torinu. Bordeaux ima jako dobru momčad', poručio je prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Chelsea – Atletico M.

Klubovi iz Primere su u 12 gostovanja samo jednom stigli do pobjede na Stamford Bridgeu. Londončani u Ligi prvaka nisu izgubili ni zadnjih 19 domaćih utakmica. Atletico je u osam utakmica u Engleskoj upisao jedan trijumf, ali i četiri neodlučena rezultata. Chelsea je još uvijek bez suspendiranog Drogbe, a Ballack i John Mikel Obi su ozlijeđeni. Gosti imaju pravu bolnicu jer ne mogu računati na Perniju, Camacha, Valeru, Roberta i Forlana, a teško da će u potpunosti biti spremni Garcija, Perea i Asenjo.

'Nisu dobro počeli sezonu, ali imaju sjajnu momčad. Posebno su opasni u napadu, a najviše pozornosti moramo obratiti na Aguera koji ima kvalitetu da promijeni tijek utakmice. No, mi moramo pokušati pobijediti i nastaviti kontrolirati skupinu', rekao je menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti.

Ostale utakmice:

Juventus – Maccabi
CSKA M. – Manchester U.
Wolfsburg – Bešiktaš
Zürich – Marseille
Porto – APOEL

Sve utakmice počinju u 20.45, osim ogleda CSKA-a i Manchestera koji je na rasporedu u 18.30 sati.