JEDINSTVO I NOVI STADION

Ante Čačić izborio Euro pa poželio gotovo nemoguće

13.10.2015 u 23:31

  • +8

Malta - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj, Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Pobjedom nad Maltom, ali i preokretom Italije nad Norveškom, Hrvatska je izborila direktna plasman na Euro u Farncuskoj sljdeće godine. A taj je uspjeh, jer vodio je reprezentaciju u ovoj neizvjesnoj završnici te upisao dvije pobjede, ostvario Ante Čačić

'Osjećaj je prekrasan! Hrvatska reprezentacija je od 11 velikih natjecanja otišla na devet, a za to su najzaslužniji prvo nogometaši, a onda i čitav Savez. Ovim putem bih htio zahvaliti i svom prethodniku Niki Kovaču koji je napravio velik posao, ali i svima onima koji su čitavo vrijeme bili uz nas. Zasluženo smo među dvije najbolje reprezentacije u grupi. Odigrali smo dobre kvalifikacije i opravdali očekivanja', izjavio je Čačić pred kamerama HTV-a nakon dvoboja.

Slavlje u svlačionici?

'Svi igrai su sada u zagrljaju, iz svlačionice se ori pjesma 'Lijepa li si'. Noćas ćemo proslaviti ovaj rezultat, sutra se vraćamo kući. Rekao sam u poluvremenu igračimo da razmišljamo samo o našoj utakmici, ali i da će Talijani u nastavku dati dva gola'.

Jeste li se uplašili zbog brojnih promašaja?

'Ne, nisam se uplašio, teško je iz svake prilike zabiti gol. Veseli me što smo imali kontrolu utakmice, imali smo loptu u nogama, bili smo goropadniji i zasluženo dobili. Nisam danas mijenjao sustav, sve je dobro funkcioniralo. Samo sam mijenjao igrače, ubacio svježe pojedince. Svi koji su bili na terenu su dali svoj doprinos ovom rezultatu, ali i oni koji poput Modrića danas nisu igrali'.

Koliko ste zadovoljni igrom?

'Zadovoljan sam, svi su već konstatirali da djelujemo drugačije. Igramo poletnije, brže i s više okomitosti u igri. Sada imamo dovoljno vremena za daljnje promjene, za nadogradnju naše igre'.

Plašite li se novih incidenata oko navijača?

'Ne, neće biti incidenata, vrijeme je da se svi uhvatimo za jedan štap. Hrvatski nogomet je najbolji proizvod ove države. Već sam rekao da smo se od 11 velikih natjecanja plasirali na njih devet. No, svi vapimo i želimo da ljudi koji vode državu naprave jedan pravi stadion kako bi cijele obitelji mogle dolaziti na utakmice'.

Može li ova generacija nadmašiti onu iz 1998. godine?

'I prije ovoga rekao sam da ova generacija mora učiniti sve da izađe iz sjene vatrenih. Vrijeme je da ih doskočimo, barem da se poravnamo s njima. Ova generacije to može, napravit ćemo sve kako bi to uspjeli'.