ITA - NOR 2:1

Pogledajte talijanski preokret koji je razveselio Hrvate

13.10.2015 u 22:55

Bionic
Reading

Nogometaši Italije osvojili su prvo mjesto u skupini H kvalifikacija za EURO 2:1 (0:1) domaćom pobjedom protiv Norveške u Rimu, a tom su pobjedom ujedno pomogli i Hrvatskoj, koja se 1:0 (1:0) pobjedom protiv Malte preskočila Norvešku, te se kao drugoplasirana reprezentacija izravno plasirala na EURO

Iako je Italija diktirala igru tijekom čitavog dvoboja, Norveška je u 23. minuti iz svog jedinog udarca u okvir gola na utakmici povela. Chiellini nije uspio dobro raščistiti ubačaj u svoj kazneni prostor, lopta je pala na vrh kaznenog prostora gdje je natrčao Alexander Tettey i pogodio sam lijevi donji kut Buffonova gola.


Ipak, pritisak Italije donio je preokret u samoj završnici. U 73. minuti Alessandro Florenzi je iskoristio pogrešku norveškog braniča i poravnao na 1:1.


Već i taj je rezultat bio dovoljan da Hrvatska pretekne Norvešku, a kada je Graziano Pelle u 82. minuti iskoristio lijepo dodavanje Pellea za 2:1 bilo je jasno kako Norveška ne može do tri boda i kako će Hrvatska na E URO ukoliko zadrži minimalnu prednost na Malti, a to se i dogodilo.


U nevažnoj utakmici po rasplet oko prolaska na EURO u ovoj skupini Bugarska je u Sofiji svladala Azerbajdžan sa 2-0 (1-0) i tako završila kao četvrta sa 11 bodova, Azerbajdžan, kojega vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, je peti sa šest, a Malta posljednja šesta s dva boda. Golove za Bugarsku postigli su Aleksandrov (20) i Rangelov (56).