VRIJEME JE ZA SLAVLJE

Srna o teških mjesec dana ali i herojskoj ulozi igrača

13.10.2015 u 23:43

  • +8

Malta - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj, Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon 1:0 pobjede Hrvatske nad Maltom i direktnog plasmana na Euro u Francuskoj, a kojem su 'kumovali' i Talijani pobjedom nad Norveškom, pred kamere HTV-a stali su Darijo Srna i Ivan Perišić

Darijo Srna kapetanski je odveo Hrvatsku do novog nastupa na Europskom prvenstvu.

'Teško smo svi skupa proživljavali ovih mjesec dana. Još od Azerbajdžana i Norveške, preko utakmice bez gledatelja s Bugarskom, ali i svim skandalima. Danas su ovi igrači heroji, svi smo dostojno branili boje svoje države, zasluženo se plasirali na Euro', rekao Srna i nastavio.

'Bilo je panike pri kraju susreta. Nismo smjeli primiti gol kao ovdje prije devet godina. Zahvalio bih se bivšem izborniku sa svojim, ali i novome sa svojim stožerom. Svi oni imaju zasluge što smo dohvatili Europsko prvenstvo. Ali, najveće zahvale idu našim obiteljima, kao i onim pravim navijačima koji su uz nas cijelo vrijeme'.

Nije Srna želio govoriti o nekim stvarima koje ga očito tište, a odnose se na realcije navijača i HNS-a, a na upit ostaje li pri odluci o oproštaju od reprezentativnog dresa poslije Francuske odgovorio je.

'Sada je vrijeme za slavlje, a onda ćemo kada se emocije stišaju vidjeti što je najbolje. Glavno je da će se u Francuskoj svirati naša himna, nije toliko bitno tko će igrati za reprezentaciju. No, imamo jaku ekipu, snažan kadar, vjerujem da možemo i u Francuskoj napraviti dobre stvari. I razveseliti naš narod'.

Ivan Perišić u ovim je kvalifikacijama bio najbolji igrač, a sa šest pogodaka i najbolji strijelac Hrvatske.

'Teško je bilo. Dobro smo krenuli, imali prigode, evo ja sam sam promašio tri, četiri velike prilike Šteta što nismo uspjeli utakmicu ranije riješiti u svoju korist, ali glavno da smo pobijedili. Malta se pošteno borila do zadnje minute, bilo je i malo panika na kraju, pogotovo kad smo čuli rezultat iz Italije'.

'Sada imamo više od šest mjeseci da se uigramo i spremimo za Europsko prvenstvo. Hvala Italiji na pomoći, zahvalit ću suigračima iz Intera na tom rezultatu. Dali smo sve od sebe, vjerujem da ćemo u budućnosti biti još bolji'.

Jeste li jednim dijelom razmišljali o utakmici u Rimu?

'Probali smo se isključiti iz Rima, koncentrirati se samo na ovu utakmicu. Nije bilo lako. Teško je igrati bez naših navijača, nadam se da ćemo to promijeniti, da ćemo svi skupa naći zajednički jezik. Tako možemo biti još jači, praviti još bolje rezultate'.