UDARAC UOČI NORVEŠKE

Talijanski izbornik ne želi riskirati: Loša vijest i za Hrvatsku!

13.10.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Antonio Conte otklonio je mogućnost naganjanja s Belgijom oko gol razlike u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro, a također i potvrdio kako će zbog ozljede poštedjeti svog najboljeg veznjaka Marca Verrattija...

Podsjetimo, u talijanskom tisku dosta se pisalo posljednjih dana o borbi 'azzurra' za mjesto nositelja na predstojećem Euru. Italija bi morala u zadnjem kolu pobijediti Norvešku i nadati se kiksu Belgije protiv Izraela. Ako trijumfiraju obje selekcije, Talijani moraju pobijediti s četiri pogotka razlike više od 'crvenih vragova'.

Takve kalkulacije išle bi naravno na ruku i Hrvatskoj kojoj treba norveški neuspjeh u zadnjem kolu da bi trijumfom protiv Malte otišla na Euro. No, talijanski izbornik ne razmišlja na taj način uoči okršaja u utorak.

'Mi smo rivali s Belgijom? Iskreno, ja sam se već okrenuo potencijalnim protivnicima među reprezentacijama koje su se kvalificirale. Naravno, tu su i neki mehanizmi rangiranja koje ja još uvijek ne razumijem,' priznao je Antonio Conte koji se u nedjelju žalio jer je Hrvatska ispred Italije na Fifinoj ljestvici, iako u skupini kaska za njom.

Nažalost, Italija će protiv Norveške startati i bez Marca Verrattija, veznjaka koji je oduševio briljantnom izvedbom protiv Azerbajdžana u subotu te odmah bio proglašen 'novim Pirlom'.

'Dobio je udarac u list u blizini prošlog mjesta ozljede. Iskreno, ne osjećam potrebu riskirati. Da se radi o našoj zadnjoj prilici, možda bih donio drukčiju procjenu. No, rizik je u pitanju i tu sam odluku donio u dogovoru s klubom,' objavio je talijanski strateg.

Unatoč dobrim igrama u posljednje vrijeme, nejasno je kolike su mogućnosti na Euru ove reprezentacije.

'Nije mi jasan taj koncept minimalnog cilja, jer rezultat ovisi o vještini, ali i sreći. Naš cilj mora biti dolazak na vrh, osvajanje Eura, ali definitivno ne krećemo na njega kao jedan od favorita,' priznaje Conte.

EP kvalifikacije

Skupina H

Italija - Norveška 20:45
Malta - Hrvatska 20:45
Bugarska - Azerbajdžan 20:45
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Italija 9 6 3 0 21
2. Norveška 9 6 1 2 19
3. Hrvatska 9 5 3 1 17
4. Bugarska 9 2 2 5 8
5. Azerbajdžan 9 1 3 5 6
6. Malta 9 0 2 7 2