BITKA ZA EURO 2016.

Norveška traži čudo; Italiji se to u ovom stoljeću nije dogodilo

13.10.2015 u 09:27

Bionic
Reading

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju utorak je dan odluke, odnosno saznat će se hoće li 'kockasti' izboriti izravan plasman na EURO ili će morati u play-off

Italija je siguran putnik iz skupine H na kontinentalnu završnicu, a za drugo mjesto se bore Norveška i Hrvatska. Sjevernjaci imaju dva boda prednost pa je računica jednostavna. Hrvatska mora slaviti na Malti, a Norvežani ne smiju pobijediti kod Italije, jer zbog boljeg međusobnog omjera 'kockasti' zasjedaju na drugo mjesto i u slučaju istog broja bodova.

Iako se čini da za 'Azzurre' ova utakmica ne igra neku ulogu, Gazzetta naglašava da ulog ipak postoji. Naime, Talijani se nadaju ulasku u prvu jakosnu grupu prilikom ždrijeba Eura 12. prosinca u Parizu. Da bi se to dogodilo, potrebna će im biti pobjeda nad Norveškom i kiks Belgije protiv Izraela.

To nije sve. Italija ne želi prekinuti svoj čudesan niz. Ta reprezentacija nije izgubila 38 kvalifikacijskih utakmica zaredom kod kuće. Da, dobro ste pročitali, 'Azzurri' u ovom stoljeću nisu osjetili gorčinu poraza pred svojim navijačima (kvalifikacije). Posljednji puta su domaći teren napustili pognute glave u rujnu 1999. kada ih je u kvalifikacijama za EURO u Napulju šokirala Danska 3-2.

Inače, u međusobnim ogledima Italija ima devet pobjeda, Norveška tri, a četiri susreta su završila neodlučeno.