NIJE MU JASNO

Talijanski izbornik ogorčen: Kako je Hrvatska ispred nas!?

11.10.2015 u 10:12

Bionic
Reading

Antonio Conte zadovoljan je plasmanom svoje izabrane vrste na Europsko prvenstvo, no uputio je kritiku krovnoj nogometnoj organizaciji zbog koeficijenata reprezentacija, jer mu nije jasno kako Hrvatska i dalje može biti ispred Italije...

Talijani su odradili posao u subotu u Azerbajdžanu. Bila je to najbolja utakmica njihove izabrane vrste u ovom ciklusu, a impresivnu igru okrunili su 3:1 pobjedom, dovoljno za plasman na europsku nogometnu smotru. 'Azzurri' igraju sve bolje, sa sjajnim Verrattijem u veznoj liniji, El Shaarawyjem na lijevom krilu i Ederom te Grazianom Pelleom u napadu. To sada već izgleda kao ozbiljna momčad, za razliku od utakmice prije godinu dana protiv Hrvatske na San Siru.

Italija je prošla na Euro, no mora ne izgubiti u zadnjem kolu protiv Norveške da bi prošli i naši. Njihov izbornik najavljuje pošteno odrađenu utakmicu.

'Sada kada smo prvi, čini se da je bilo lako, ali nije. Ovo je ekipa koja raste i moramo nastaviti raditi. Promijenili smo neke taktičke varijante i sada još moramo pošteno odraditi kvalifikacije do kraja,' izjavio je Antonio Conte te odmah uputio kritiku Fifi zbog koeficijenta reprezentacija na temelju kojih će se određivati jakosne grupe na ždrijebu za Euro:

'Mnogo se rasprava vodi o tome. Na ljestvici Fife Hrvatska je ispred nas, ali mi smo ispred njih na ljestvici skupine. Ja jednostavno ne razumijem kako funkcionira taj mehanizam.'

'Cilj na Euru? Morate biti ambiciozni pa ćemo vidjeti što će biti. Možemo igrati sa svakim. Idemo u Francusku da bi zagorčali život svima. Želim da se Talijani nama ponose, što znači ne samo pobjeđivati, nego i dobro igrati,' zaključio je bivši talijanski reprezentativac i trener Juventusa.

S obzirom da je Italija na 17. mjestu, samo jedno mjesto iza Hrvatske na Fifinoj ljestvici, treba joj nužno pobjeda protiv Norvežana da bi naše eventualno pretekli prije ždrijeba za Euro.