TRAŽE SE POBJEDE

Kovačić progovorio o krizi hrvatske reprezentacije

08.10.2015 u 20:53

Bionic
Reading

Svim velikim klubovima i reprezentacijama događaju se loše utakmice, ali na nama je da se vratimo i dobijemo oba ova ogleda. Mi ćemo prvo gledati sebe, tražiti dvije pobjede, a onda ćemo vidjeti kako će se rasplesti utakmica Italije i Norveške, kazao je u četvrtak nakon treninga uoči kvalifikacijskih dvoboja EURA s Bugarskom i Maltom hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Kovačić, suigrač Luke Modrića u Real Madridu, ponudio je svoje viđenje nadolazećih utakmica protiv Bugarske i Malte, u kojima Hrvatska traži šest bodova, kako bi, uz povoljan rezultat u okršaju Italije i Norveške, još uvijek mogli osigurati i izravan plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

'Nijedna utakmica nije lagana, svugdje je teško igrati, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete za probijanje njihovih bunkera. Nemaju Bugari mnogo zvijezda, ali su momčad, bore se jedan za drugog', dodao je novi igrač španjolskog velikana Real Madrida.

Hrvatska će nastupiti bez ozlijeđenog Marija Mandžukića, Juventusovog napadača kojemu je stradala zadnja loža.

'Mandžukić puno znači reprezentaciji, to je pokazao svojim igrama i žao nam je što neće moći igrati, ali mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ga zamijenimo', tvrdi Kovačić.

U Real Madridu, u društvu Luke Modrića, bori se za što veću minutažu.

'Drago mi je da sam u velikom klubu i znam da je bitno za mene i moj napredak dobivati prilike. To sam i očekivao dolaskom u Real Madrid, i sada je na meni da se dokažem. Oduševljen sam suigračima, što su veće zvijezde to su jednostavniji', kazao je Kovačić.

Utakmica Hrvatska - Bugarska igra se u subotu pred praznim tribinama stadiona Maksimir.