SAVJET VELIKANA

Napasti Real jedina je Milanova šansa

20.10.2009 u 09:50

Bionic
Reading

Dvostruki europski i svjetski prvak s momčadi Milana, trener Arigo Sacchi ponudio je aktualnom treneru Leonardu savjet kako se nositi sa stotinama milijuna eura vrijednim zvijezdama iz madridskog Reala

U srijedu će se na Santiago Bernabeuu održati dvoboj dva najtrofejnija kluba u Ligi (kupu) prvaka, a Arigo Sacchi nudi hazardersku opciju poljuljanom talijanskom divu.

'Milanova nada je Realov neuigrani zadnji red te ne smije dozvoliti da ga Realovi igrači natjeraju u defanzivu. Mora se postaviti gusto i čvrsto na sredini terena i presingom otvarati put prema Casillasovom golu.'

Milan je preokretom protiv Rome vratio djelić izgubljenog samopouzdanja. Ipak, poraz na San Siru od Züricha doveo ga je u neugodan položaj.

''Kraljevi' i njihovi navijači se osjećaju vrlo komotno u situaciji kada imaju kontrolu, no ako im kanalizirate igru i skratite im prostor, onda imate dobru šansu. Uspiju li igrači Milana usmjeriti događanja prema sredini terena, lako mogu doći do pobjede', zaključio je Arigo Sacchi.

Na Bernabeuu će bivše suigrače čekati Realova zvijezda Kaka, dok se Cristiano Ronaldo oporavlja od ozljede i neće biti u konkurenciji.