ZVIJEZDA JE ROĐENA

'Svojim je nastupima na terenu začepio mnoga usta!'

08.10.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Iako su mnogi kritizirali kupovinu Anthonyja Martiala od strane Manchester Uniteda, mladi Francuz pokazao se kao pun pogodak od prvog dana na Otoku. Od navijača je proglašen najboljim igračem mjeseca, a izbornik Didier Deschamps smatra da je već uspio kritičarima začepiti usta...

Mladi 19-godišnji napadač izazvao je burne reakcije u Engleskoj nakon što je Manchester United za njega dao Monacu oko 80 milijuna eura s uključenim bonusima, iako nikad nije igrao za seniorsku reprezentaciju.

No, već u svojoj prvoj utakmici Martial je zabio fantastičan pogodak Liverpoolu, da bi u sljedećem kolu zabio dva protiv Southamptona.

Prema izboru navijača, Anthony je proglašen najboljim nogometašem mjeseca rujna u Premiershipu, a velikog talenta uspoređuju s legendarnim Thierryjem Henryjem.

'Znam da je on legenda u Engleskoj, ali nemamo iste karakteristike. Theirry Henry je Thierry Henry. Ja imam još puno toga za dokazati. Pokušat ću doseći taj nivo, ali još sam daleko,' skromno je priznao daroviti tinejdžer kojeg je konačno počeo pozivati i francuski izbornik.

'Nakon njegovog potpisivanja za United bilo je mnogo kritika i bila su velika očekivanja, no on je na terenu začepio mnoga usta,' ponosno je zaključio Didier Deschamps kojem treba uz Benzemu još jedno jako ime u napadu, da ne mora trpiti nepouzdanog Oliviera Girouda.