OPROŠTAJ OD MAJKE

Nakon najsretnijeg, za Čačića stigao i najtužniji dan života!

24.09.2015 u 17:12

Bionic
Reading

Iako su mu ovo trebali biti najljepši dani, bez obzira na kritičare koji se ne slažu s njegovim postavljanjem na izborničko mjesto, Ante Čačić tuguje

Ante Čačić u ponedjeljak je izabran za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, a u utorak je javnosti i navijačima hrvatske reprezentacije predstavio svoj plan i ciljeve koje želi postići.

U nekoliko je navrata naglašavao kako mu je ova funkcija najveća čast i priznanje, ali i najveća obveza, a duboko u sebi vjerojatno je i osjećao velik ponos i sreću zato što je postao izbornikom još uvijek moćne reprezentacije.

'Do ove pozicije doveo me samo moj rad, od najnižeg ranga do Lige prvaka. A nikad nisam bio ni u jednom lobiju, nisam uz sebe imao novinare, menadžere. Osjećam da sam na ovaj način postao trener koji pripada svima, jer nema sredine u kojoj sam radio, a da sam otišao u svađi, nema čovjeka kojem se ne javljam na telefon ili od kojeg se skrivam. Osjećam se kao pripadnik svih njih, a ne kao pripadnik jednog kluba ili jednog čovjeka, što mnogi uporno žele nametnuti', rekao je Ante Čačić za Sportske novosti.

Naravno, u njegovu susretljivost uvjerili smo se i u četvrtak, kada se javio jer željeli smo provjeriti hoće li umjesto ozlijeđenih Mandžukića i Lovrena biti novih poziva.

No zvučao je Ante Čačić tiho i tužno.

'Molim vas, teško mi je. Umrla mi je majka. Dajte mi koji dan, pa ćemo razgovarati na temu reprezentacije...', zamolio je novoizabrani hrvatski izbornik Ante Čačić.

I umjesto da uživa i veseli se, Ante Čačić tuguje jer izgubio je sigurno najvažniju osobu života, najvećeg prijatelja, čuvara i navijača, majku Mariju, koja je preminula u 85. godini života.