VERBALNI DELIKT

Maradonu zbog 'popušite mi' čeka kazna Fife

17.10.2009 u 12:50

Bionic
Reading

'Mali zeleni' nije izdržao i dobrano je izvrijeđao novinare nakon pobjede u Urugvaju. No, osim osobnog zadovoljstva, takva reakcija neće mu donijeti ništa dobroga

Maradona: Popušite mi!

Sepp Blatter ovoga puta nije imao izbora; nakon Maradonine eskapade i uvreda izrečenih na račun novinara koji ga nisu podržavali, predsjednik Fife morao je naložiti istragu i kažnjavanje 'malog zelenog'. Podsjetimo, Argentina se u posljednji tren kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku gostujućom pobjedom nad Urugvajem, no igre Maradonine momčadi nailazile su na velike kritike njegovih sunarodnjaka.

'Ne moram se nikome ispričavati', kazao je Maradona u četvrtak gostujući na Radiju Continental i dodao da je njegova reakcija bila usmjerena na ljude koji su protiv njega.

'Postoje novinari koji nisu željeli da se Argentina kvalificira na Svjetsko prvenstvo. Ja to shvaćam kao antiargentinsko ponašanje i to ne mogu nikome oprostiti', opravdavao se jedan od najboljih nogometaša svih vremena, ali kojem trenerska funkcija očito baš i nije 'legla'.

Kako bilo, ne treba sumnjati da će psovke i uvrede na račun novinara imati za epilog kažnjavanje Maradone, a prema pravilima Fife argentinski izbornik mogao bi dobiti pet utakmica kazne plus novčanu kaznu. Njegova slava ovoga puta će mu biti teret, jer ako može Maradona, zašto ne bi mogao i bilo tko drugi.