PRIOPĆENJE

Hrvatski navijači prkose HNS-u; igrači će imati podršku

01.09.2015 u 13:48

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez nedavno je objavio kako neće biti sektora za hrvatske navijače na gostujućim utakmicama zbog straha od ponavljanja mogućih nereda, a time i novih i drastičnih kazni UEFA-e. No na predstojećim susretima, kod Azerbajdžana i Norveške, navijačka skupina 'Uvijek vjerni' smatra da će naši reprezentativci imati potporu s tribina pa je povodom toga izdala priopćenje svima onima koji će pronaći način kako da prisustvuju kvalifikacijskim susretima

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ponukani saznanjem da će dosta članova Kluba navijača Uvijek vjerni biti na utakmicama naše reprezentacije u Bakuu protiv Azerbajdžana 3. rujna i tri dana kasnije u Oslu na dvoboju Norveške i Hrvatske osjećamo se dužni upozoriti ih na obavezu, kodeks našeg navijačkog kluba u kojem se jasno napominje da je svaki istinski hrvatski navijač na gostovanju i poklisar svoje domovine i čija je dužnost predstaviti našu Hrvatsku u najljepšem svijetlu.

Uostalom, dosad članovi KNUV na utakmicama reprezentacije nisu potakli niti najmanji incident.

Unatoč odluci Saveza da neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače dosta naših članova je već mjesecima prije uplatilo aranžmane i ulaznice za ove utakmice i nesumnjivo ni ove događaji neće proći bez naših navijača.

Preporučamo našim članovima sportsko i korektno navijanje uz upozorenje da će osiguranje utakmice u Azerbajdžanu održavati vojska, a ne policija, koja posjeduje nultu toleranciju na ispade na tribinama. Isto tako, i norveška policija ima posebne upute za sprečavanje nereda i doista ne bi bilo pošteno pred nama samima i pred reprezentacijom u koju se zaklinjemo otežati put našoj momčadi na europsku smotru dogodine u Francuskoj, za kojom toliko žudimo.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska'