FIFA ODLUČUJE?

Neozbiljni Real ne odustaje; kaos zbog dokumentacije

01.09.2015 u 10:44

Bionic
Reading

Nerealizirani transfer Davida de Gee iz Manchestera Uniteda i Real Madrid postao je vijest dana u nogometnim krugovima. Tko je kriv što se prelazak nije ostvario, teško je sada reći, ali izgleda da će konačnu odluku o svemu donijeti FIFA

Prema Madridu je trebao krenuti David de Gea, a u smjeru Manchestera 30 milijuna eura i Keylor Navas. No papiri za registraciju španjolskog vratara nisu u Španjolskom udruženju prvoligaša dostavljeni na vrijeme i sve je stalo.

I 'kraljevi' i crveni vragovi' su se digli na noge te traže da se dozvole transferi, no ostaje nejasno zašto su toliko odugovlačili i čekali posljednje minute prijelaznog roka.

Iz Manchester Uniteda poručili su da je s njihove strane sva dokumentacija na vrijeme otišla u smjeru Madrida, a iz Reala uvjeravaju kako su i oni poslali sve potrebne papire minutu do ponoći. Zvuči neozbiljno od uprave sa Santigao Bernabeua da su čekali do 23.59, ali se tamo ne mire s trenutačnom situacijom.

Danas će Španjolsko udruženje prvoligaša i FIFA pregledati cijelu dokumentaciju te će donijeti konačnu odluku hoće lie De Gea u Real, a samim time Navas na Otok.


Pojavila se i još jedna priča. Prema pisanju španjolske Marce transfer koji je trebao dovesti De Geu u Madrid, a Navasa poslatina Old Trafford dogovoren je još u poslijepodnevnim satima. No, u minutu do ponoći Kostarikanac se u pratnji svog zastupnika pojavio na Santiago Bernabeuu i tražio neke izmjene u ugovoru s Unitedom.

Tako je iz Realova ureda službena dokumentacija potrebna za realizaciju prijelaza odaslana u ured vodstva Španjolske nogometne lige pola sata iza ponoći. Prekasno - bila je poruka koju su dobili u kraljevskom klubu. Niti je De Gea registriran za Real, niti je Navasu omogućen prijelaz na Old Trafford, iako su transferi u konačnici vođeni odvojeno jedan od drugog.

I dok je u engleskim klubovima bilo presedana u kojima se išlo na ruku klubovima i dopuštalo im se da transferi budu provedeni i izvan propisanog roka, španjolska praksa takve slučajeve ne poznaje.