VELIKAN USKRSNUO

Klub kojem trenutno nitko nije ravan u Europi? Iznenađenje!

28.08.2015 u 19:51

Bionic
Reading

Borussia Dortmund proživljava fantastične trenutke pod novim trenerom Thomasom Tüchelom. Dobila je prvih sedam službenih utakmica, a u posljednje četiri zabila čak 19 pogodaka...

Era Jürgena Kloppa možda je završena, no to ne znači da je s Borussijom Dortmund gotovo. Nakon mizerne prošle sezone u kojoj se dugo borila za opstanak, pod novim trenerom Thomasom Tüchelom klub briljira na otvaranju nove.

Borussia je dobila svih sedam službenih utakmica koje je dosad igrala pod novim trenerom: četiri u Europskoj ligi, jednu u domaćem Kupu, dvije u Bundesligi. Ono što posebno oduševljava navijače je efikasnost: u posljednje četiri utakmice u tri je navrata zabila po četiri pogotka, a sada u četvrtak protiv Odd Ballklubba čak sedam. Ukupno 19 golova u četiri susreta, toga se ne bi posramili Bayern, Real ni Barcelona u najboljoj formi. Borussia je apsolutno najuspješnija momčad kolovoza u Europi.

Tüchel je uspio vratiti u formu Mhitarjana koji trpa golove na svakom susretu, Reus je u odličnoj formi, a čak je i otpisanog Kagawu uspio dići iz mrtvih. Borussia nije mnogo kupovala ovog ljeta, posebno ne kad su u pitanju ključni igrači, no Thomas je od postojećeg kadra uspio napraviti fantastičnu družinu koja trenutno gazi sve pred sobom i postaje ozbiljna prijetnja Bayernu.

'Uzbuđen sam kad vidim kako agresivno igramo,' izjavio je oduševljeni trener nakon gaženja Norvežana. U skupini Europske lige čeka ga ruski Krasnodar, grčki PAOK našeg Igora Tudora i Qabala iz Azerbajdžana. Ako ovako nastavi, Borussiju ne samo što ovi klubovi neće moći zaustaviti, već ni nitko drugi u Europskoj ligi