KVALIFIKACIJE ZA SP

Argentina ipak izravno na Svjetsko prvenstvo

15.10.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Poznati su i svi putnici za Svjetsko prvenstvo iz južnoameričkim kvalifikacijama te zone CONCACAF. Nakon Brazila, Paragvaja i Čilea, plasman na završnicu izborila je i Argentina, dok će u dodatne kvalifikacije Urugvaj gdje igra protiv predstavnika CONCACAF zone odakle su se izravno plasirali SAD, Meksiko i Honduras

Posljednje kolo kvalifikacija u Južnoj Americi trebalo je dati dva odgovora. Jedan od njih je tko će biti četvrti te se izravno plasirati na smotru najboljih reprezentacija, a drugi tko će dobiti novu šansu i igrati u dodatnim kvalifikacijama s predstavnikom iz zone Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba odakle stiže Kostarika.

Najvažnija vijest je da će na Svjetskom prvenstvu biti i Argentina. Sastav Diega Armanda Maradone je bio kriminalan u kvalifikacijama, ali 'gauči' su bili pravi u posljednjoj utakmici. Na gostovanju u Urugvaju kojem je igrala samo pobjeda, gosti su slavili pogotkom Bolattija iz 84. minute.

Ipak, Urugvaj je na mala vrata došao do dodatne šanse jer je Ekvador trebao tri boda kod Čilea kako bi ga preskočio. No, Ekvadorci su poraženo od domaćina sa 1:0, a rastužio ih je 53. minuti Suazo.



Rezultati:

Urugvaj - Argentina 0:1 (Bolatti 84)
Paragvaj - Kolumbija 0:2 (Ramos 62, Rodallega 81)
Brazil - Venezuela 0:0
Čile - Ekvador 1:0 (Suazo 53)
Peru - Bolivija 1:0 (Fano 54)

U zoni CONCACAF još ranije su se izravno plasirali SAD i Meksiko, a za treće mjesto koje je izravno vodilo u JAR borili su se Honduras i Kostarika. Honduras je na kraju bio uspješniji, jer je slavio kod Salvadora s 1:0 golom Pavona (64), dok je Kostarika u SAD-u primila izjednačujući pogodak u petoj minuti sudačke nadoknade (2:2).

Rezultati:

SAD - Kostarika 2:2 (Bradley 72, Bornstein 90+5 / Ruiz 21, 24)
Salvador -Honduras 0:1 (Pavon 64)
Trinidad - Meksiko 2:2 (Baptiste 32-11m, 61 / Esqueda 54, Salcido 65).