ISPRIKA GOSTIMA

HNS osudio dio navijača zbog vrijeđanja Srbije

14.10.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez oglasio se u srijedu priopćenjem kojim osuđuje navijanje dijela publike tijekom utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije odigrane u utorak u Varaždinu

HNS najoštrije osuđuje navijanje dijela publike na utakmici u Varaždinu između U-21 reprezentacija Hrvatske i Srbije kojim su se na najgrublji mogući način vrijeđali naši sportski suparnici i gosti iz Srbije.

Naš Savez će se službeno ispričati Fudbalskom savezu Srbije zbog takvog neprihvaljivog navijanja koje je nedostojno sportskog događaja i koje grubo krši odredbe Fair Play-a i UEFA-inog programa - RESPECT.

HNS je činio sve što je u njegovoj moći da se naši gosti tijekom svog boravka u Republici Hrvatskoj osjećaju sigurno, te se ovim putem zahvaljujemo MUP-u RH na svim poduzetim mjerama prema U-21 reprezentaciji Srbije, njihovom stručnom vodstvu i gostima.

Na sastanku sigurnosti koji je UEFA organizirala dan uoči utakmice je rečeno da bez obzira na činjenicu da je grad Varaždin poznat po izuzetno malom broju djela nasilja i drugih kažnjivih djela, da se radi o utakmici visokog rizika.

Predstavnici FS Srbije su zamoljeni da se svaki odlazak iz hotela prijavi časniku za vezu HNS-a koji je stalno boravio uz naše goste, a kako bi se poduzele dodatne mjere sigurnosti, a posebno na dan utakmice.

Bez obzira na navedene činjenice HNS-u je žao što je g. Đorić doživio neugodnosti u Varaždinu, te mu se ovim putem još jednom ispričavamo.

Po povratku sa kvalifikacijske utakmice iz Kazahstana vodstvo HNS će zatražiti službeni prijem kod Vlade RH kako bi još jednom potvrdili svoj stav i odlučnost da se na nogometnim utakmicama treba stati na kraj sa ponašanjima koja su u potpunosti neprihvatljiva i štetna ne samo za nogometnu organizaciju, već i za ugled Republike Hrvatske u regiji i svijetu.

Sastanak u Vladi RH bi iskoristili za prezentaciju dijela odredbi novog Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama koji predviđa postupke prekida utakmica u organizaciji HNS-a tijekom kojih dolazi do nasilja, te drugih neprihvatljivih ponašanja kojima se grubo napadaju rasni, nacionalni, vjerski ili drugi osjećaji pripadnosti, kao i bilo koji govor mržnje i navijanje koje potiče nasilje.