KRITIKA LEGENDE

Guardiola sve manje željen u Njemačkoj: Nisi ti Mourinho!

04.08.2015 u 11:14

Bionic
Reading

Bivši njemački nogometaš Lothar Matthäus uvjeren je kako Pep Guardiola odlazi iz Bayerna na kraju sezone te tvrdi da je Jose Mourinho bolji trener od njega...

Nakon poraza u njemačkom Superkupu, pritisak na Guardiolu ponovo raste, a sve je manje onih koji vjeruju da će ostali na klupi Bavaraca i sljedeće sezone, za koju nema potpisan ugovor.

Među glavnim kritičarima nalazi se i Lothar Matthäus koji je u intervjuu za talijansku Gazzettu prognozirao kraj ere Španjolca na klupi Bayerna.

'On će otići. Kakvog ima smisla čekati do zime odluku o produženju ugovoara? Ili će to napraviti sada ili ide. Svaka mu čast na svemu što je osvojio, ali mora biti jasniji. Zašto nisi potpisao? Izjasni se,' kaže slavni nogometaš koji je poveo Njemačku do titule na SP-u 1990. godine.

'Za mene Guardiola nije najbolji trener svijeta. Preferiram Mourinha. On je broj 1, jer je direktan i transparentan. To su mi rekli i igrači koje je trenirao: on svima sve kaže u lice,' dodao je Matthäus koji bi volio da Mourinho preuzme Bayern, ali ne vjeruje da je moguće:

'On neće htjeti napustiti Chelsea. Od ostalih, moj njemački favorit za novog trenera je Jürgen Klopp, a od inozemnih Carlo Ancelotti.'