BARCA BEZ MILOSTI

Haliloviću propao 'idealan transfer', mora otići iz Španjolske!

28.07.2015 u 08:58

Bionic
Reading

Prema pisanju El Munda Deportiva, propali su pregovori Barcelone i Seville oko prodaje Alena Halilovića u andaluzijski klub, pa će naš mladi veznjak vjerojatno karijeru nastaviti u Premiershipu...

Podsjetimo, Halilović je bio prošle sezone dio Barcine B momčadi koja je očajnim nastupima u Segundi uspjela ispasti u treću nogometnu ligu. S obzirom da je hrvatski reprezentativac odbio nastupati u poluamaterskom rangu, a katalonski klub ga ne želi posuditi, već samo prodati s pravom prvokupa, našao se Alen na ljetnom nogometnom tržištu.

Prema pisanju El Munda Deportiva, prva želja Halilovića i Barcelone bio je dogovor sa Sevillom i nastavak karijere na jugu Španjolske. No, andaluzijski klub bio je spreman pristati samo na posudbu, ne i kupovinu Alena, s pravom prvokupa Barcelone. Španjolski dnevnik piše kako je tako propao idealan transfer za našeg veznjaka, s obzirom da Sevilla igra u Ligi prvaka, a poznata je po dobrom radu i davanju prilika mladim talentima.

Haliloviću sada ne preostaje ništa drugo nego nastaviti karijeru u Premiershipu, gdje postoje zainteresirani klubovi. Španjolski mediji spominju Everton i West Ham. Govorilo se prošli vikend o šest milijuna eura odštete, sad se cifre već približavaju prema deset, koliko su Katalonci i uložili u Alena.

Obje engleske opcije bile bi dobre za našeg igrača: u West Hamu mogao bi raditi sa Slavenom Bilićem, a Everton je također poznat kao dobro mjesto za razvoj mladih igrača.

Cijeli ovaj razvoj događaja ne ide na ruku zagrebačkom Dinamu, koji se nadao dodatnom milijunskom bonusu ako Halilović postane dio seniorske momčadi Barcelone. No, ako se sklopi ugovor s pravom prvokupa, još bi se mogao naći u redovima udarne postave Barce...