GOL I ASISTENCIJA

Beckham se divio Gerrardovom debiju iz snova

18.07.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Bivši kapetan Liverpoola i legenda 'redsa' Steven Gerrard odigrao je i prve službene minute za novi klub LA Galaxy, a u debiju je zabio i pogodak

Iako je Steven Gerrard već odigrao dvije utakmice u dresu Los Angeles Galaxyja, u noći na subotu odigrao je prve službene minute u MLS-u. Bila je to 22. prvenstvena utakmica njegova novog kluba, i deveta pobjeda, a suparnici momčadi iz Kalifornije bila je momčad San Jose Earthquakesa, koju su pobijedili sa 5:2.

I dok ga je s tribina gledao veliki suparnik, bivši igrač Manchester Uniteda, ali i reprezentativni suigrač te prethodnik u ovom klubu David Beckham, Steven Gerrard upisao je pogodak i asistenciju.

Po Galaxy nije krenulo dobro, gosti iz susjedne Santa Clare nakon 25 minuta igre vodili su golovima Amarikwe vodili 2:0. U 30. minuti na 2:1 smanjio je Robbie Keane, da bi samo sedam minuta kasnije izjednačenje donio Steven Gerrard.

U drugom dijelu Galaxy je zaigrao puno bolje i posve razbio goste. U 64. minuti Gerrard je proigrao Keanea koji drugim golom donosi preokret domaćinu. Keane je hat-trick kompletirao u 80. minuti, a konačnih 5:2 postavio je Sebastian Lletget u sudačkoj nadoknadi.