NEUGODNO MU JE

Šimunić: I dalje sam spreman igrati za Hrvatsku

Bionic
Reading

Josip Šimunić posljednjih je osam godina neizostavni član hrvatske reprezentacije. Sada je iz nje izbačen zbog nediscipline, no stoper Hoffenheima nije prekrižio dres nacionalne vrste

Standardni branič Bilićeve izabrane vrste, umjesto u Kazahstan, otputovao je u Njemačku bez obzira što mu je ozljeda gotovo zaliječena. Razlog 'krivog' smjera znaju svi: Šimunića je zbog nedoličnog ponašanja, zajedno s Ivicom Križancem, izbacio izbornik.

'Ništa ne zamjeram Biliću. Donio je odluku i moje je da je poštujem i prihvatim. Druga je stvar slažem li se s njom', rekao je za Sportske novosti te dodao:
'Neugodno mi je i teško zbog svega. Htio sam biti momčadi na raspolaganju.'

Sukob s Križancem je izglađen.

'Ujutro smo popili kavu i pričali, kako smo to uobičajeno radili. Nije bilo nikakvog obračuna, posebno ne fizičkog, kako se piše', pojasnio je 31-godišnji stoper te se osvrnuo na svoju karijeru u reprezentaciji u budućnosti.

'Više sam puta kazao - igrat ću za Hrvatsku dok god me budu zvali. Meni je to više od nogometa i ako me pozovu da budem golman, ići ću na gol! Misle li da trebam sjediti na klupi, sjest ću! Pošalju li me na tribinu kao višak, i tamo ću otići pa navijati za Hrvatsku', rekao je Šimunić.