VRLO RAZUMNA CIJENA

Prvi Nijemac u Unitedu! Pepu 'maznuli' vođu Bayerna

11.07.2015 u 11:02

Bionic
Reading

Manchester United se u novoj sezoni planira vratiti u bitku za najveće trofeje i napravili su golem iskorak u veznom redu

Njemački i engleski mediji pišu kako su Bayern i United dogovorili uvjete prelaska legendarnog Bastiana Schweinsteigera na Old Trafford. Cijena za 30-godišnjeg kapetana aktualnih svjetskih prvaka bila bi 14 milijuna funti, a Bastian bi na Old Traffordu zarađivao 7 milijuna funti godišnje. Tijekom vikenda trebao bi pristupiti liječničkom pregledu i napraviti prvi profesionalni transfer u životu.

U Bayern je došao kada je imao 14 godina i za klub čiju je povijest obilježio upisao je okruglih 500 nastupa, 67 golova i osvojio osam naslova prvaka, sedam kupova, Ligu prvaka i još šest 'usputnih' trofeja.

Ugovor ga je uz Bayern vezao još godinu dana, no godinu dana nakon Kroosa Bayern je napustio i drugi 'mozak' sredine terena što je novi dokaz da Pep Guardiola u svlačionici ima nategnute odnose s najvećim zvijezdama iz Heynckesove ere. No, uprava mu tolerira takav sportski razvoj i ostaje vidjeti što će se tijekom ljeta događati u klubu koji nije navikao na odlaske igrača iz 'kralježnice momčadi'.

Potpisom bi Schweinsteiger postao prvi Nijemac u povijesti Uniteda.