RASPLIĆE SE KLUPKO

Poznato 19 putnika na SP u Južnu Afriku

11.10.2009 u 12:39

Bionic
Reading

Nakon izlučnih dvoboja u subotu na svim kontinentima poznato je 19 od 32 reprezentacije koje će nastupiti na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine

Osim domaćina Južne Afrike, zasad su vizu za SP iz Europe prije zadnjega kola u srijedu podignule Nizozemska, Engleska, Španjolska, Njemačka, Danska, Srbija i Italija. Srijeda će izlučiti još dva pobjednika skupina, a bit će poznato i osam reprezentacija koje će se u dodatnim kvalifikacijama boriti za preostala četiri europska mjesta.

Iz Afrike su plasman na povijesno, prvo prvenstvo na Crnom kontinetu zasad osigurali nogometaši Gane i Obale Bjelokosti, a kvalifikacije će izlučiti još tri pobjednika skupina.

Brazil, Paragvaj i Čile ostvarili su pravo na plasman iz južnoameričkih kvalifikacija, Meksiko i SAD iz zone CONCACAF, a iz Azije idu Australija, Japan, Južna Koreja i Sjeverna Koreja. U srijedu će pasti odluka o još jednom putniku iz Južne Amerike i zone CONCACAF, a po jedna reprezentacija iz tih zona će nakon dodatnih kvalifikacija otići u Južnu Afriku. Napokon, 32. putnika na SP dat će baraž Bahreina iz Azije i prvaka Oceanije Novog Zelanda, a prva utakmica tih suparnika u Bahreinu završila je 0:0.