SELI IZ TURSKE

Brazilska legenda i autor ludog gola Barthezu odlazi u daleku Indiju!

05.07.2015 u 17:01

Bionic
Reading

Jedan od najboljih lijevih bekova svih vremena, Brazilac Roberto Carlos, postao je novi trener indijskog prvoligaša Delhi Dynamosa iz New Delhija. Tako je legenda Real Madrida još uvijek daleko od očiju europskih poznavatelja nogometa

Delhi je prošle sezone pod vodstvo Belgijanca Harma van Veldhovena osvojio peto mjesto u indijskom prvenstvu, a čelnici kluba ove sezone žele iskorak prema vrhu ljestvice.

'Vjerujem kako možemo uspjeti. Momčad je solidna i uz kvalitetan rad možemo daleko', kazala je bivša zvijezda Real Madrida i brazilske reprezentacije.

Roberto Carlos je posljednjih šest mjeseci vodio turski Akhisar Belediyespor, a trenirao je i Sivasspor, te Anži Mahačkalu.

Carlos, koji je bio poznat po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca, je vrhunac igračke karijere ostvario u dresu 'Kraljevskog kluba' gdje je od 1998. do 2007. osvojio četiri titule prvaka Španjolske kao i tri Lige prvaka. Igrao je i za Inter, Fenerbahče, Corinthinas i Palmeiras. U dresu brazilske reprezentacije odigrao je 125 utakmica i postigao 11 pogodaka, a s Brazilom je 2002. u Japanu i Južnoj Koreji osvojio naslov svjetskog prvaka.


Iako majsor slobodnih udaraca odlazi u daleku Indiju uvijek se lijepo prisjetiti jednog od najspektakularnijih golova ikada. Takvu putanju, kakvu je imala lopta 1997. kada je zabio Francuskoj (golman Fabien Barthez samo je pogledom ispratio loptu za koju je mislio kako ide izvan okvira gola!), mogla je imati samo Carlosova lopta!

Pogledajte video u prilogu i posebno ponovljenu snimku u 1:25 minuti.