TRAUME IZ DJETINJSTVA

Čangrizavi Rooney: Da bar Portugal ispadne

09.10.2009 u 16:34

Bionic
Reading

Napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney poželio je reprezentaciji Portugala neuspjeh u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2010. godine

Sjećanja na Njemačku još su svježa

'Bilo bi sjajno kada bi Portugal ispao i kada bi propustio World Cup u Južnoj Africi', kazao je Rooney te potom pojasnio zašto Portugalcima želi neuspjeh.

'Na posljednjim dvama velikim natjecanjima, na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. i na europskom prvenstvu dvije godine ranije upravo su nas oni izbacili s turnira, a kada smo propustili EP 2008, mnogo se Portugalaca tome radovalo', kazao je Rooney koji je na SP-u u Njemačkoj u susretu protiv Portugala dobio crveni karton.

Engleska se već plasirala na SP i nema više nikakvih briga, a Portugal je u vrlo teškoj situaciji. Trenutačno je na trećem mjestu u skupini 1 sa 13 bodova, dva manje od Švedske na drugom mjestu i pet bodova manje od lidera Danske. Identičan broj bodova kao Portugal ima i Mađarska, pa čak četiri reprezentacije mogu do prvih dvaju mjesta u skupini.

Do konca kvalifikacija Portugal očekuju još dvije domaće utakmice, u subotu Mađarska, a četiri dana kasnije Malta.