JE LI NAMJEŠTAO?

UEFA će čuvati leđa optuženom Davoru Šukeru

26.06.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Davor Šuker se našao u središtu nastavka davnog kladioničkog skandala, a na cijeli slučaj reagirali su i iz Uefe

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza našao se na udaru dijela njemačkih medija. Tvrde kako je tijekom prisluškivanja notornog varalice Ante Šapine, koji je u velikoj aferi namještanja utakmica osuđen na pet godina zatvora, snimljeno i kako je u cijelu priču uključen bio i Davor Šuker osobno.

Nakon objave priče u ARD-u su pokušali doći do reakcija od Šukera i Uefe. Davor nije bio raspoložen za komentare, a iz Uefe su im prioćili kako Šuker nikada nije bio pozvan na suđenje u Bochumu, te kako je taj skandal već rezultirao Uefinim suspenzijama. Prevedeno, za Uefu je taj slučaj zatvoren i ne planiraju ga ponovno prelistati (dokumentaciju imaju...) kako bi provjerili integritet člana svoga Izvršnog odbora.

Svoj stav je s ARD-om podijelila Sylvia Schenk iz Transparency Internationala koja kaže:

'Ako se ime Davora Šukera provlači kroz optužnicu Anti Šapini i ostalima kao osobe koja se okoristila namještanjima utakmica UEFA bi morala reagirati. Kada već nisu proučili koga kandidiraju i odabiru za člana Izvršnog odbora...' smatra Schenk.

Kada bi u Uefi, baš kao i Fifi i većini nacionalnih saveza, vodstvo birali po načelu pravičnosti velika većina vodećih nogometnih funkcionera morala bi tražiti drugi posao... Veza Davora Šukera i 'ekipe Šapina' bit će istražena samo i isključivo ako istragu ponovno otvori njemačko tužilaštvo. Sudeći prema službenom odgovoru Uefi nije ni na kraj pameti učiniti takvo što.